Ärlig Mat

Varför finns det ingen innehållsförteckning på restaurang? Tänkte vi med.

Ärlig Mat är vårt sätt att bli helt transparenta mot våra kunder. På vår hemsida och på din nota på restaurangen kan du se alla ingredienser i vår mat. Det hjälper dig att göra ett medvetet och bra val. Nedan finns innehållsförteckningarna till alla rätter på vår meny.

Hos Zocalo handlar hela måltiden om råvaran. Därför behandlar vi den med respekt när vi utformar receptet, väljer den, förbereder den, blandar den med andra råvaror, hettar upp den och paketerar den. Vi är inte perfekta, men vi försöker varje dag att förbättra våra rätter. Vi har till exempel tagit bort socker ur alla våra rätter. Och trots att vi är små jobbar vi varje dag med att få bättre produkter från våra leverantörer.

Näringsinformation och vår näringskalkylator hittar du här.

Här kan du hitta information om Råvarans Ursprung.

Som en restaurankedja har vi stort ansvar för miljön. Vi är inte perfekta, men vi försöker varje dag att förbättra vårt sätt att arbeta.  Läs mer om Zócalo och miljön.

Burritos

Vi håller på att uppdatera all information om Ärlig Mat på Zócalo.  I december kommer vi att lansera sidan igen med alla rätter.

Dryck och extra

Aguas Frescas Guava: Vatten, fryst Guava puré, limejuice, socker.
Aguas Frescas Mango: Vatten, fryst mango puré, limejuice, socker.


* Vår kyckling innehåller förtjockningsmedel från vår kycklingleverantör. Vi är inte nöjda med det och jobbar hårt med vår leverantör att ta bort den. Det är förtjockningsmedel fruktkärnmjöl & karragenan.

** Våra veggie strips innehåller Sojaprotein, veteprotein, vegetabilisk olja, potatisstärkelse, majsstärkelse, naturliga aromer, vetemjöl, vetefiber, cellulosaextrakt, havssalt, vitlök

Vissa grejer köper vi färdiga från leverantörer. Vi försöker köpa bästa möjliga produkter och vi jobbar hela tiden med våra leverantörer med att hitta bättre alternativet. Här är ingredienslistan för produkterna vi köper färdiga

Creme fraiche: Pastöriserad grädde, modifierad stärkelse, guarkärnmjöl, fruktkärnmjöl, pektin, syrningskultur
Ost: Mjölk, majsstärkelse, salt, syrningskultur, löpe***, betakaroten.
Ost (vegan): Alla vegetariska quesadillas gör vi med vegan ost, som innehåller: Vatten, kokosolja (23%), modifierad stärkelse, stärkelse, havssalt, naturliga aromer, citronsyra, sorbinsyra, betakaroten.
Tortilla: Vetemjöl, vatten, rapsolja, glycerol, salt, mono- och diglycerid, kaliumsorbat, kaliumpropionat, vetegluten, bakpulver, citronsyra och xantangummi.
Nachos: Majs, vegetabiliska oljor, salt.
Majs Tortilla: Majsmjöl, vatten, natriumpropionat, sorbitol, salt.

Ärlig Meny badge

 

A39A1396

Ärlig Nota där du förutom pris hittar rätternas ingredienser utskrivna på kvittot. På så sätt får du enkelt veta exakt vad du faktiskt fått i s-dig efter en måltid.