Varför gör ni det här?
I genomsnitt äter svenskarna 10 kilo lunch i månaden, ofta ute på restaurang. Vi är trötta på att det förekommer så mycket fusk inom restaurangbranschen och att restauranggäster inte får veta vad de faktiskt får i sig. Vi anser att det bästa sättet att bidra till en förbättring är att börja hos oss själva istället för att klaga på andra. Vi hoppas att det ska leda till att fler restauranger blir positivt inspirerade till att bli mer transparenta.

Är all Zocalos mat helt felfri och ren från tillsatser eller industriproduktion?
Den stora majoriteten av våra rätter innehåller enbart naturliga råvaror och lagas från grunden i vårt kök. Enbart några får av ingredienserna innehåller E-nummer eller har industriproducerats med noggrann kontroll, vi strävar hela tiden efter att minimera den siffran ytterligare.

Ursprungsmärker ni all mat?
Att redovisa vad alla våra rätter innehåller underlättar för våra gäster att själva vara medvetna om vad de äter och göra medvetna val därefter, att även ursprungsmärka ingredienserna kan mycket väl bli nästa steg. Vi strävar hela tiden efter förbättra vår mat och möjligheten för våra gäster att vara medvetna om vad de äter.

Uppgifter um ursprung för vårt kött finns här.

Innehåller några av era ingredienser E-nummer?
De enda ingredienserna hos våra rätter som innehåller E-nummer är tortillan och kycklingen då det är mycket svårt att hitta alternativ på marknaden idag. Vi ser det som ett första steg att vara transparenta med det och erbjuder alternativ på menyn samtidigt som vi jobbar för att uppnå vår vision är att antalet ingredienser med tillsatser ska vara noll.

Är några av era ingredienser industriproducerade utomlands?
Av alla våra ingredienser är det enbart kycklingen och carnitas som är producerad i Tyskland under noggrann kontroll, allt annat kött tillreder vi själva från grunden. Vi strävar dock hela tiden efter att minimera den siffran ytterligare.

Använder ni enbart ekologiska ingredienser?
Vår ambition är att använda så mycket ekologiska råvaror som möjligt. Vi serverar enbart ekologisk fetaost och svarta bönor. Vi anpassar oss också efter säsong och använder enbart ekologisk kål när den svenska odlingssäsongen erbjuder det.