Det är vår vision att du ska mår bra. Därför säljer vi inte skräpmat. Vi serverar hälsosam mat som vi lagar från grunden med bra råvaror. Resultatet är aptitretande och hälsosamt, mat som du kan äta med gott samvete. Mat som du mår bra av – snabbmat som gör dig gott!

Om du följer en specifik diet kan du enkelt plocka ihop din rätt enligt dina önskemål. Oavsett om du följen LCHF, Paleo, GI, Glutenfri diet, zone eller lågfett diet så har vi ingredienser i våra rätter som passar dina behov.

A39A1396

Ärlig Mat är vårt sätt att bli helt transparenta mot våra kunder. På vår hemsida zocalo.se och på din nota på restaurangen kan du se alla ingredienser i vår mat. Det hjälper dig att göra ett medvetet och bra val.

Hos Zocalo handlar hela måltiden om råvaran. Därför behandlar vi den med respekt när vi utformar receptet, väljer den, förbereder den, blandar den med andra råvaror, hettar upp den och paketerar den. Vi försöker hela tiden att förbättra våra rätter, varje dag jobbar vi med att få bättre produkter från våra leverantörer.

Läs mer om Ärlig Mat på Zócalo

A39A7428-753x1024

Det är enkelt att få information om näringsinnehåll i alla våra rätter. Här finns en lista med näringsinformation om alla våra rätter.

Du kan också använda vår näringkalkylator och se näringsinnehåll i rätter som du kombinerar ihop själv.

All information om matintolerans hittar du här.

Zócalo och idrott

Vi är stolt sponsor till många elit atleter som tänker mycket på vad dom äter och därför är Zócalo deras perfekta samarbetspartner. Vi sponsrar Team Nordic OPX som kom i andra plats på CrossFit Open Europa.

Vindkraft

Som en restaurangkedja har vi stort ansvar för miljön. Vi strävar varje dag efter att förminska vår negativa påverkan på miljön och förbättra och utöka vårt miljöarbete.

  • Vi använder endast el från vindkraft för alla våra restauranger.
  • Vi jobbar aktivt med våra leverantörer för att köpa ekologiska produkter i så stor utsträckning som möjligt.
  • Vi köper kött från Norra Tyskland från leverantörer som tar ansvar för miljön. Våra kött leverantörer jobbar aktivt på att minska utsläppet från sina gårdar och att ha korta distanser mellan gård och slakteri. Läs mer om råvarans ursprung
  • Vi lägger mycket fokus på att sälja mer vegetariska och vegan rätter.  I dag är nästan 20% av alla rätter som vi säljer vegetariska.  Läs mer om vegetarisk och vegan kost på Zócalo.